Bahan-bahan puding:
1 tin jagung ( guna creamer jagung pun boleh )
1 cwn tepung kastard
5 cawan air
1 sudu esen vanilla
2 sudu gula
Bahan-bahan kuah:
1 tin susu cair
1 sudu esen vanilla
1 sudu tepung kastard
1 bj telur
2 gelas air
8 sudu besar gula
Cara buat puding:
1. Masukkan semua bahan puding dalam periuk didihkan sampai pekat dan likat.
2. Angkat dan masukkan dlm loyang...sejukkan
3. Kmdn, masukkan dalam peti ais
Cara buat kuah:
1. Masukkan semua bahan kuah dan panaskan (tak sampai mendidih pun takpe)
2. Angkat dan sejukkan
3. Kmdn, masukkan dlm peti ais
* potong puding dan makan bersama kuah....ehmm...yala
1. Masukkan semua bahan puding dalam periuk didihkan sampai pekat dan likat.
2. Angkat dan masukkan dlm loyang...sejukkan
3. Kmdn, masukkan dalam peti ais
Cara buat kuah:
1. Masukkan semua bahan kuah dan panaskan (tak sampai mendidih pun takpe)
2. Angkat dan sejukkan
3. Kmdn, masukkan dlm peti ais
* potong puding dan makan bersama kuah....ehmm...yala